Робот стигао у "Алумину", пуни врећу за шест секунди

srna
Foto: SRNA

ЗВОРНИК - Компанија "Алумина" из Зворника набавила је потпуно аутоматизовану линију за паковање готових производа у погону за производњу фино преципитираних хидрата, а једну од главних операција обавља робот.

Нова линија паковања представља посљедњу ријеч технике кад је у питању паковање малих врећа, а процес је потпуно аутоматизован, саопштила је данас Служба за односе с јавношћу ове компаније

Помоћник директора за техничка питања Зоран Обреновић каже да ће набавка нове савремене линије за паковање створити додатну сигурност код купаца ове компаније.

Обреновић је рекао да захтјеви купаца приморавају произвођаче на константна унапређења, што и од "Алумине", као компаније која цјелокупну производњу пласира на инострано тржиште, тражи да прати савремене токове и ради на оптимизацији процеса као битног сегмента у даљем развоју фабрике.

Водећи инжењер у Сектору за развој Владислав Секулић рекао је да се у зависности од подешавања параметара пунилице, може повећавати или смањивати вријеме пуњења вреће.

"Параметри су тако подешени да је за пуњење једне вреће потребно шест секунди", истакао је Секулић, те додао да се од врсте материјала и димензија врећа које се користе за паковање, мијења и сам капацитет пуњења и слагања врећа.

Он је истакао да увођење у рад модерних технологија представља добар пут да "Алумина" са својим производима буде конкурентнија на тржишту.

Замјеник руководиоца погона за производњу фино преципитираних хидрата у компанији Огњен Лакић рекао је да набавком нове савремене пакирнице компанија има аутоматску линију, која као финални производ обезбјеђује потпуно упаковану палету спремну за складиштење или утовар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана