Роберт Дацешин освојио прво мјесто на највећем сајму туризма на свијету у Берлину

ГС
Роберт Дацешин освојио прво мјесто на највећем сајму туризма на свијету у Берлину

Роберт Дацешин, травел блогер из Бањалуке са својим видеом "Зашто Босна и Херцеговина може бити број 1 дестинација у свијету" освојио је прво мјесто на највећем сајму туризма на свијету који се одржавао ове године у Берлину

Видео је, каже он, освојио прво мјесто у категорији видеа о некој земљи у конкуренцији травел видеа из читавог свијета и још једном потврдио колико је наша земља лијепа и невјероватна.

 

– Иако уопште нисам имао у плану да се пријавим на овај сајам, захваљујући једној организацији која ме је контактирала и рекла да ће ми помоћи да платим учешће на сајму, испунили смо апликацију, послали је практично у задњи минут, а кроз неколико дана, добили најљепши могући одговор. Неизмјерно ми је драго што имам прилику да на овакав начин промовишем своју земљу и што уз помоћ видеа која снимамо, други људи широм свијета могу да се упознају са њом – написао је Дацешин.

Никада није, додаје он, планирао да видеа која снима иду на било какве фестивале, али у ових годину дана, каже он, овај видео је освојио награде на седам различитих фестивала на три континента, укључујући и награду за најбољи травел видео на свијету.

– Сама та чињеница да сви ти људи широм свијета, гледајући то што смо снимили уче о нашој земљи, највећа је награда. Стога, ово је само још један мотив да се снима још више, јер да након сваког видеа, 10 људи одлучи да нас посјети, сматраћу да је циљ испуњен. Хвала још једном организацији на подршци да се пријавим на ово, а ускоро стиже много нових видеа која смо снимали у протеклом периоду – истакао је Дацешин, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана