„Ритам Европе“: Ускоро почетак аудиција за фестивал

Срна
Foto: Илустрација

ПРЊАВОР - Аудиције за музички дјечији и омладински фестивал „Ритам Европе“ почеће крајем марта или почетком априла, а учествоваће 22 локалне заједнице из Републике Српске, потврдио је данас у Прњавору директор програма Игор Карадаревић.Карадаревић је напоменуо да на овом такмичењу учествују млади од 14 до 21 године, а мотивација им могу бити наступ на РТРС-у, велика улагања у сцену - изнад 70.000 евра, прилика да се припремају уз најискусније професионалце у региону, побједа, као и да се једног дана појаве на „Евровизији“.

Он је појаснио да ће прије нове аудиције бити одржано финално такмичење у Сјеверној Македонији за прошлогодишње најбоље пласиране такмичаре из четири земље региона.

Карадаровић је рекао да ће из Републике Српске учествовати Прњавор, Приједор, Пале, Градишка и Дервента, али и градови Нови Сад, Пожаревац, Апатин, Топола, Кикинда, Зрењанин, Будва, Никшић, Подгорица, Цетиње, Тиват, Струмица и други градови.

Он је са градоначелником Приједора Дарком Томашем потписао уговор о сарадњи у 2024. години, након чега је рекао да га радује наставак заједничког рада на овом великом регионалном музичком пројекту.

- Град Прњавор много ради и улаже у промоцију спорта, омладине, културе, а то је управо групација којој ми припадамо. Када видимо да се негде толико много улаже у младе, срце нам је пуно, а овакав вид сарадње је ветар у леђа свима - истакао је Карадаревић.

Томаш је захвалио директору и цијелом тиму „Ритма Европе“ што су прошле године на прави начин представили Прњавор, као и младим суграђанима Марији Магдалени Морети и Александру Дворанчићу којима је пожелио много успјеха пред предстојећи наступ у Сјеверној Македонији.

- Била нам је част бити дио овог догађаја. Потписали смо данас уговор о наставку сарадње и у 2024. години, а увјерен сам да медијска промоција Прњавора неће бити ништа мања него годину дана раније - нагласио је Томаш.

Побједник прошлогодишњег такмичења у Градишци под називом „Република Српска у ритму Европе“ је тим из општине Пале.

Међу пет првопласираних су и Прњаворчани Марија Магдалена Морети и Александар Двораничић који наступају са нумером „Арцаде“, пјесмом којом је холандски представник побиједио на Евровизији 2019. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана