Ријешити проблем недостатка образаца "ЕУР 1"

Срна
Ријешити проблем недостатка образаца "ЕУР 1"

БАЊАЛУКА- Привредна комора Републике Српске затражила је прошле седмице од Управе за индиректно опорезивање БиХ рјешавање проблема недостатка образаца "ЕУР 1", који су потребни извозно оријентисаним чланицама Коморе, саопштено је из ове институције.

У саопштењу се наводи да се Привредној комори обратио одређени број привредних субјеката, чланица Коморе, који се у посљедњих неколико дана суочавају са недостатком образаца "ЕУР 1".

"То у значајној мјери отежава извоз домаћих производа и доводи до поскупљења укупних трошкова извоза, осим свих проблема са којим се привредници Републике Српске, БиХ свакодневно суочавају", истакнуто је у саопштењу.

Из Привредне коморе саопштили су да недостатак образаца "ЕУР 1" може довести до неконкурентије позиције за извозно оријентисане произвођаче, те до престанка извоза одређених производа, што би свакако могло резултирати наступањем несагледивих негативних посљедица за привреду Републике Српске и БиХ.

"Уколико се у што краћем року не изврши набавка образаца ЕУР 1 извозници би се могли суочити са немогућношћу испуњавања преузетих уговорених рокова испорука, плаћањем пенала због пропуштених рокова, те другим проблемима које због кашњења у испуњењу обавеза могу наступити", указали су из Привредне коморе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана