РХМЗ: Упозорење на непогоде и обилније падавине

ГС
РХМЗ: Упозорење на непогоде и обилније падавине

БАЊАЛУКА - Из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске издато је упозорење на локалне непогоде за понедјељак, 19. августа у периоду од 12.00 до 22.00 часа.

– У понедјељак, 19. августа очекује се нестабилно вријеме уз пад температуре. Током јутра падавине ће јачати на југу и средином дана и током поподнева премјештаће се ка сјеверу и истоку. Очекују се јаче непогоде уз пљускове са грмљавином, обилније падавине у кратком периоду, јак и олујни вјетар као и појава града – наведено је у билтену.

Додају како се најјаче непогоде очекују на сјеверу и сјевероистоку током поподнева (шира регија око ријеке Саве, шира регија око Бање Луке и Добоја, Семберија и Посавина до ријеке Дрине).

- На сјеверозападу ће бити обилнијих падавина гдје се до краја дана очекује од 40 до 70 mm кише. Због обилних падавина у кратком периоду могућу су проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама као и појава бујичних урбаних поплава – додају из РХМЗ-а.

Нестабилно вијреме уз нове локалне непогоде наставиће се у уторак средином дана.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Упозорења можете пратити и помоћу МЕТЕОАЛАРМ-а на:  https://www.meteoalarm.org/en/live/region/BA

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана