Рељић: Дан општине обиљежити уз масовно учешће грађана и гостију

Срна
Рељић: Дан општине обиљежити уз масовно учешће грађана и гостију

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Организациони одбор за обиљежавање Дана општине Козарска Дубица - 27. априла потврдио је програм прославе, који чини низ догађаја протоколарног, меморијалног, спортског и културног карактера, те је исказана намјера локалне заједнице да додјели признања и захвалнице заслужним институцијама, појединцима и организацијама са подручја те општине.

Другим састанком Одбора предсједавао је начелник општине Раденко Рељић, који је истакао потребу да се Дан општине, установљен у знак сјећања на ослобођење подручја општине од окупације и фашистичког терора у Другом свјетском рату и све жртве НОР-а, обиљежи на адекватан начин и на вријеме изврше све организационе припреме.

“Циљ нам је да се поново, након двије године епидемиолошких мјера, Дан општине обиљежимо уз масовно учешће наших грађана и да будемо добри домаћини свим нашим гостима”, рекао је Рељић.

Он је истакао да ове године 27. априла пола вијека

постојања слави Дуб радио, који је један од најстаријих радио станица у БиХ.

Обиљежавање Дана општине почеће у 9.00 часова када ће начелник општине са сарадницима угостити делегације из братских и пријатељских општина из Србије и Бугарске.

У 10.00 часова биће положени вијенаци жртвама НОР-а код споменика Стојанка мајка Кнежопољка.

Свечана сједница Скупштине општине биће одржана у 11.00 часова, а, осим одборника, присуствоваће званичници, делегације и гости.

Дневним редом сједнице биће предвиђено и уручење захвалница појединцима, институцијама и организацијама из Козарске Дубице.

Традиционална Трка ослобођења, у пуном обиму учесника у свим категоријама, планирана је за 17.00 часова.

У 20.00 часова биће одржана свечана академија у Дому културе посвећена Дану општине и значајном јубилеју Дуб Радија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана