Реквизити тенисера на аукцији за Дарију

Милош Васиљевић
Реквизити тенисера на аукцији за Дарију

БАЊАЛУКА - Розе дрес с потписом шампиона Душана Лајовића, бијели дрес и качкет уз аутограм финалисте Андреја Рубљова, рекет освајача у дубл конкуренцији Михаела Венуса те лоптице с аутограмом најбољег у "бијелом спорту" Новака Ђоковића нашли су се на хуманитарној аукцији, а новац који се прикупи биће усмјерен за лијечење Бањалучанке Дарије Карановић.

Хуманисти Анђелко Блаженовић, Немања Марић и Сања Рачић који су радили на одржавању терена током турнира Српска опен дошли су на идеју да од познатих тенисера затраже реквизите и спортску опрему како би заједничким снагама побиједили животну битку Карановићеве.

Блаженовић за "Глас Српске" прича да су током турнира искористили чињеницу да су били у близини тенисера који су показали солидарност.

- Уз акредитације све нам је било доступно па смо успјели да дођемо до тенисера, а тренинзи су били идеални за узимање потписа и реквизита. Одлучили смо да покренемо хуманитарну мисију како бисмо помогли Дарији Карановић. Аукција је у току, а сви који желе учествовати у овој племенитој идеји новац могу уплатити директно на Даријин рачун, а могу се јавити и нама на профиле на друштвеним мрежама, гдје су приказани реквизити и опрема - прича Блаженовић.

Он каже да га је љубазношћу и солидарношћу импресионирао побједник турнира Душан Лајовић.

- Он нас је пријатно изненадио, веома је позитивна личност. Такође и финалиста Андреј Рубљов, али и Новак Ђоковић, до кога је скоро па немогуће доћи. Одржавали смо терене гдје је Ноле тренирао и хиљаде људи чека, немогуће је прићи, али успјели смо све хвала Богу - рекао је Блаженовић.

Борба за живот четрдесетједногодишње Дарије траје 15 година. До сада је побиједила Хочкин лимфом и тумор штитне жлијезде.

Њено здравствено стање се погоршава због чега треба помоћ добрих људи како би обезбиједила 6.000 марака који су јој неопходни за лијечење на мјесечном нивоу. Сви који желе да помогну Дарији могу то урадити позивом на број 1414 за "м:тел" мрежу и даровати једну марку.

Уз то отворен је рачун за новчане уплате. Уплате из БиХ се могу извршити  на рачун 571-000-01024233-39, Банка Поштанска штедионица, док је за уплате из иностранства на име Дарије Карановић, Цариградска 20, 78.000 Бањалука IBAN: БА395710038505179239, SWIFT: КОБББА22.

Паралела 

Анђелко Блаженовић, који је раније радио на одржавању тениских терена у Србији, каже да су тенисери били опуштени, а чак и они што су изгубили били су задовољни условима.

- Радио сам и у Београду турнир Србија опен и тада није било публике како је била пандемија вируса корона, ове године је било пуно динамичније. Ово је веома битно  за наш град и најважније да су сви задовољни напустили Бањалуку - рекао је Блаженовић.      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана