Регулаторни изазови и глобална искуства у fintechу на NetWork 12 конференцији

Г.С.
Регулаторни изазови и глобална искуства у fintechу на NetWork 12 конференцији

На NetWork 12 конференцији, fintech ће поновно бити у центру пажње кроз двије интригантне и тематски повезане сесије, које обећавају динамичне дискусије о регулаторним изазовима и глобалним fintech искуствима. Од 23. до 25. 10. у Гранд Хотелу Неум, стручњаци из различитих области fintechа и банкарства окупит ће се како би размијенили мишљења о будућности финансијског сектора у Босни и Херцеговини, али и шире.


Прва сесија под називом Искорак или застој? Регулаторни изазови еволуције дигиталног банкарства фокусира се на кључне регулаторне изазове и могућности за даљи развој дигиталног банкарства у БиХ. На овом панелу, говорници ће расправљати о напретку који је остварен кроз усвајање нових закона, укључујући Закон о електронском новцу и Закон о спрјечавању прања новца, као и о почетку издавања квалификованих електронских потписа. Међу панелистима су Јасмин Махмузић (директор, Агенција за банкарство Федерације БиХ), Срђан Шупут (директор, Агенција за банкарство Републике Српске), Санела Пашић (професорица, SSST University), Игор Јовичић (предсједник Управе, АTOS BANK а.д. Бања Лука), Амир Софтић (предсједник Управе, Sparkasse Bank д.д. БиХ) и Амир Салкановић (предсједник Управе, ProCredid Bank д.д. Сарајево). Ова сесија ће понудити детаљан увид у регулаторне реформе и њихов утицај на банкарски сектор, као и изазове које ове промјене доносе.

Да би се наставила динамична дискусија о fintechу, друга сесија, под називом Разговор са Fintech стручњацима: истраживање изван граница, пружиће глобалну перспективу развоја fintechа кроз искуства лидера из различитих међународних тржишта. У овој интерактивној сесији, Udo Muller (shareholder, Aircash) и Стефано Анселми (генерал manager, Glovo BiH) подијелиће своја искуства у развоју fintech екосистема, наглашавајући трансформативне технологије које обликују финансијске услуге, еволуцију корисничког искуства и изазове с којима се индустрија суочава у различитим регулаторним окружењима. Кроз отворену дискусију, публика ће имати прилику сазнати више о томе како глобални fintech трендови могу обликовати будућност тржишта у БиХ а и шире.

Обје сесије модерираће Мерима Махмутовић (senior manager, Strategy, transformation and technology, consulting, PwCSEE), која са својим богатим искуством у стратегији, трансформацији и технолошком савјетовању унутар финансијског сектора доноси вриједне увиде и повезује локалне и глобалне перспективе у свијету fintechа.

За све заинтересоване, регуларне котизације за NetWork 12 конференцију доступне су до 30. 9. 2024., а више информација можете пронаћи на службеној страници конференције те путем друштвених мрежа:   LinkedIn,  Facebook, Инстаграм и Тwitter.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана