Регионални виртуелни сајам образовања "На који ћеш факс?"

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - На дигиталној интернет платформи отворен је трећи виртуелни сајам образовања под називом "На који ћеш факс?", који представља више од 200 високошколских установа из БиХ и земаља региона

Организациони тим Регионалног сајма образовања истиче да су с обзиром на епидемиолошку ситуацију и немогућност одржавања традиционалних сајмова, као и других догађаја промотивног карактера, високе школе и факултети спријечени да средњошколцима представе своје студијске програме. У односу на претходне двије године, сајам ће овог пута бити одржан на регионалном нивоу, што значи да ће приказати многобројне високошколске установе из земаља бивше Југославије - Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије.

Тим "Френдли ХРа" је из жеље да понуди адекватно рјешење у условима пандемије, дошао на идеју да покрене дигиталну платформу на којој ће приказати брошуре, видео материјале, корисне линкове и информаторе о упису различитих високошколских установа. "Циљ пројекта је да допремо до свих ученика и њихових родитеља, без обзира на њихово мјесто боравишта.

Сви посјетиоци ће моћи да се информишу о условима уписа, студијским програмима и директно комуницирају са представницима високошколских установа", навели су из организационог тима. Пројекат је осмишљен како би се помогло младима, да упркос ванредним околностима, буду обавијештени о њиховом даљем школовању и академској будућности.

Посјетиоци сајма ће моћи детаљније да се информишу о основним, мастер и докторским студијама које нуде образовне институције, затим о условима и неопходној документацији за упис, али и изгледу пријемног испита. Матуранти и студенти ће имати прилику да постављају питања, размјењују искуства и дискутују о студирању и развоју будуће каријере.

Поред тога што дигитална платформа пружа могућност интерактивних четова, гости сајма ће бити обавијештени о свим новостима у вези са почетком пријемног испита, преосталим мјестима за упис и слично. Виртуелни сајам образовања је отворен до 1. октобра, а линк помоћу ког се може приступити дигиталној платформи је накојицесфакс.цом. Регистрација није неопходна, а улаз је потпуно бесплатан са свих типова мобилних телефона и рачунара са интернет конекцијом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана