Регион и даље под утицајем врелог афричког таласа, ево када можемо да очекујемо захлађење

Танјуг
Регион и даље под утицајем врелог афричког таласа, ево када можемо да очекујемо захлађење

БЕОГРАД - У свим земљама региона и данас су на снази упозорења од високих температура усљед врелог афричког таласа који данима траје, а изгледан крај и захлађење се могу очекивати тек за десетак дана.

Прогнозиране температуре ваздуха су од 35 до 40 степени, а и температура мора је висока и креће се од 24 до 27 степени Целијуса. Локално је и за данас најављено невреме са грмљавином и обилним падавинама, какво је синоћ било у Осијечко барањској жупанији, гдје јак вјетар рушио стабла, па су интервенисали и ватрогасци.

И у дијеловима БиХ данас ће, прогнозирају метеролози, температура достизати до 41 степен, углавном на југу земље, али ће бити и локалних пљускова изоловано.

Температура мора у Неуму јуче је износила 29 степени.

Вруће са температуром до 40 степени биће данас и у појединим дијеловима Црне Горе, на приморју, док ће, према најавама, у Подгорици бити за степен два више.

Температура мора је 26 степени. УВ индекс врло висок - 10.

Веома топло биће и у Сјеверној Македонији, у појединим дијеловима до чак 43 степена. Метеоролози упозоравају на веома висок УВ индекс - 10.

У већини мјеста у Србији максималне температуре бити у интервалу од 35 до 40 степени Целзијуса и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

У цијелој земљи на снази је црвени метео-аларм, који означава врло опасно вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана