Кошарац: Регију Херцеговине понудити као јединствен туристички производ

Срна
Foto: срна

ГАЦКО - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је данас да ће Организација за храну и пољопривреду УН /ФАО/ помоћи општини Гацко да изради стратегију пољопривредног развоја у оквиру пројекта вриједног око 250.000 долара

Он је, након састанка са начелником општине Гацко Огњеном Милинковићем, рекао да су разговарали о томе како херцеговачку регију понудити као јединствен туристички производ. Кошарац је напоменуо да Министарство спољне трговине ту има координирајућу и функцију обезбијеђивања финансијских средстава, у оквиру међународних финансисјских организација.

"Наша улога ће бити у томе, када Требиње и Гацко дефинишу своја кретања у области туризма, да заједно са Министарством туризма Републике Српске и међународним финансијским организацијама тражимо недостајућа средства за развој туризма у овој регији", рекао је Кошарац новинарима у Гацку.

Он је додао да је разговарано и о томе на који начин се може преговарати са месопрерађивачима да се инсталирају одређени капацитети у Гацку, с обзиром на развијен сточни фонд у овој општини.

"Ради се на географској заштити гатачког кајмака и на обезбијеђивању наставка узгоја гатачког говечета, што су и препознатљиви елементи Гацка", истакао је Кошарац. Милинковић је захвалио је Кошарцу за посјету Гацку и подршци за развој туризма и додао да је општина већ започела одређене пројекте у области туризма.

"Кључни пројекти развоја туризма у Гацку су развој планинског превоја Чемерно, језера Клиље и Десивоје и генотипизација гатачког говчета", навео је Милинковић и изразио очекивање да ће их министартво подржати у томе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана