Регата окупила више од 30 екипа

Срна
Регата окупила више од 30 екипа

СРБАЦ - Више од стотину рекреативаца и љубитеља природе учествовало је у 17. србачкој регати која је одржана на ријеци Сави, на траси дугој 25 километара, од Кукуља до Српца.

Организатор манифестације и ове године била је Туристичка организација општине Србац, а покровитељ ова општина, уз финансијску помоћ бројних спонзора.

Предсједник организационог одбора и директор Туристичке организације Србац Радисава Шушчевић изразила је задовољство што се овој традиционалној манифестацији јуче одазвало више од 30 екипа из Српца и околних општина.

Она је нагласила да је одзив био већи него прошле године, чему је нарочито допринијело лијепо вријеме.

"Циљ регате био је да се укаже на значај и заштиту наших ријека и других водотока. Позивам све оне који воле природу да долазе на овакве манифестације, јер врло ријетко проводимо вријеме на ријекама, а то бисмо морали радити чешће", рекла је Шушчевићева.

На србачкој регати учествовале су екипе из Градишке, Лакташа, Козарске Дубице и Српца, а најбројнија је била екипа Ронилачког клуба "Жабац" из Српца са четири чамца.

Стојан Костић /62/ из Козарске Дубице први пут је дошао са својом екипом на србачку регату и најавио учешће и наредне године.

"Задовољан сам због великог броја учесника, који само на овај начин могу спознати сву љепоту природе, а другачије се ријеке и не могу упознати како треба него спуштањем чамцем. Ако се потрудимо да уживамо у свему томе, природа ће нам то обилато вратити", поручио је Костић.

Костић је проглашен за најстаријег учесника регате, а титулу најмлађег добио је осмогодишњи Илија Цвијић из Српца.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да је регата један од најважнијих догађаја у оквиру Календара културних и спортских манифестација ове локалне заједнице.

"Србац је општина која лежи на двије велике ријеке, Сави и Врбасу, и у протеклом периоду нисмо били довољно свјесни тог значаја. Наша намјера је да у наредних неколико година, кроз бројне инвестиције, вратимо дешавања на ријечне токове и дамо већи допринос очувању животне средине. Из тог разлога смо на посљедњој сједници скупштине усвојили Зонинг план ушћа Врбаса у Саву с циљем формирања нове спортско-рекреативне зоне", закључио Драгосављевић.

Титула мистера регате припала је Огњену Томићу, члану екипе "Елипс" из Бајинаца, а за мис регате проглашена је Данијела Топић, члан екипе "Ријечни гусари" из Косјерова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана