Реална цијена за тону пелета у ФБиХ до 450 КМ

Г.С.
Реална цијена за тону пелета у ФБиХ до 450 КМ

САРАЈЕВО - Реална цијена за тону пелета у Федерацији БиХ /ФБиХ/ требало би да буде од 400 до 450 КМ, а за метар кубни исцијепаног огревног дрвета од 100 до 120 КМ.

Ово је речено на састанку федералног министра трговине Златана Вујановића са представницима Привредне коморе и привредника, директором Федералне управе за инспекцијске послове Анисом Ајдиновићем и главним федералним тржишним инспектором Елмиром Рамићем, саопштено је из федералне Владе.

Раст цијена енергената доводи потрошаче у врло незавидан положај, а циљ Владе је да заштити домаће тржиште и обезбиједи довољне количине пелета и огревног дрвета по економско прихватљивим цијенама.

На састанку је истакнуто да је послије инспекцијског надзора утврђено да су произвођачи и продавци пелета и огревног дрвета, користећи новонасталу ситуацију општег повећања цијена робе и услуга, нереално високо подигли цијене.

Затражено је да се изврши неопходна координација са релеватним пословним субјектима за рационализовање трошкова пословања ради снижавања малопродајних цијена пелета и огревног дрвета, а ако изостане воља пословних субјеката Влади ће бити предложено да предузме и иницира мјере заштите економских и потрошачких интереса грађана, не искључујући и најрестриктивније мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана