Разгледнице са мотивима Билеће за дјецу Косова и Метохије

Срна
Разгледнице са мотивима Билеће за дјецу Косова и Метохије

БИЛЕЋА - Основци из Билеће израдили су разгледнице са мотивима Билеће и братске љубави за дјецу са Косова и Метохије, које ће им бити поклоњене у пакетићима, изјавила је данас Срни директор Библиотеке "Владимир Гаћиновић" Сања Бошковић.

"Ученици су причали о Билећи и њеним љепотама и све приче осликали на разгледнице које ће чланови невладине организације `Српска нит` уврстити у пакетиће које припремају за малишане са Косова и Метохије", рекла је Бошковићева.

Она је истакла да су на радионици у Народној библиотеци "Владимир Гаћиновић", организованој са "Српском нити", учествовали ученици трећег разреда Основне школе "Свети Сава".

Координатор "Српске нити" за Републику Српску Славица Перућица рекла је да су питали дјецу из Ораховца које су им жеље за Божић и да су се затим људи јављали куповали им поклоне.

"Сада реализујемо акцију прикупљања новца за поклоне дјеци осталих изопштених српских средина - Осојана, Гораждевца, Велике Хоче и мањих села око Пећи и Призрена", навела је Перућица.

Она је појаснила да је организација "Српска нит" настала из потребе очувања и промовисања српског националног, духовног и културног идентитета и да су им у фокусу акције за помоћ дјеци са Косова и Метохије, као и свим угроженим, а реализују и велике акције добровољног давања крви.

"Зависно до тога колико скупимо средстава, сваке године помажемо и цркве, манастире, фрескописе, угрожене породице", истакла је Перућица и позвала све да, у складу са могућностима, подрже те акције, посебно пред предстојеће празнике.

Више инфорација за помоћ њиховим акцијама може се добити путем броја телефона +387/65/140-722 или на "Фејсбук" страници "Српска нит".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана