Расвјетљена лажна пријава крађе: Ватрогасци захвални полицији

Срна
Радован Мартић
Foto: Срна | Радован Мартић

ПРИЈЕДОР - Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Приједор поздравља рад полиције на расвјетљавању лажне оптужбе на рачун ватрогасаца да су током интервенције украли из објекта у којем су гасили пожар, као и коректност медија приликом извјештвања о овом случају, изјавио је данас старјешина приједорских ватрогасаца Радован Мартић.

"Ова оптужба нанијела је штету не само нашој јединици него позиву ватрогасаца уопште, цијелој ватрогасној заједници и самој Градској управи јер смо и ми радници Градске управе. Изражавамо дубоко разочарење због тога што је један наш суграђанин лажном оптужбом покушао да дискредитује нашу јединицу", рекао је Марић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Приједор за 140 година рада није имала ниједну притужбу.

Он је навео да су 16. новембра у 8.56 часова ватрогасци запримили дојаву о пожару на стамбеном објекту у Улици краља Александра, у најкраћем року изашли на терен и угасили пожар, а да је пред сам крај интервенције власник објекта оптужио ватрогасце да су му украли 8.360 КМ.

"У данима након тога спроведена је обимна истрага, чак су и наши ватрогасци ишли на полиграф у Бањалуку. И још једном понављам, резултати истраге говоре да је оптужба била лажна, односно да нико од ватрогасаца није отуђио никакав новац и истрага је показала да је један члан домаћинства отуђио тај новац", истакао је Мартић.

Он је рекао да је у интервенцији учествовало шест ватрогасаца и да је свих шест ишло на полиграф.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор изражава захвалност и пуну подршку раду Територијална ватрогасно-спасилачка јединица и њеним припадницима и најоштрије осуђује пријаву и поступак власника објекта који их је оклеветао, саопштено је из његовог кабинета.

"Радује ме чињеница да су надлежни органи по пријави поступили у рекордном року и

и утврдили да је била лажна. Искрено се надам да се овако нешто више никада неће поновити у Приједору", истакао је Јавор.

Полицијска управа Приједор саопштила је 29. децембра прошле године да је против лица Д.В. и Г.В. из овог града Окружном јавном тужилаштву доставила извјештај за почињено кривично дјело лажно пријављивање кривичног дјела.

Полиција је 16. новембра 2023. године запримила пријаву од Д.В. да му је током интервенције ватрогасаца у кући на гашењу пожара отуђено 8.360 КМ, а послије је утврдила да је особа Г.В, члан породице, током пожара из куће изнијела новац који су накнадно полицијски службеници пронашли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана