Расписани конкурси за расподјелу средстава од игара на срећу у 2022.

Srna
Foto: Ilustracija

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас конкурсе за расподјелу средстава од игара на срећу у 2022. години у областима које су покрива ово министарство.

На конкурс за расподјелу средстава од игара на срећу по програмима и пројектима који се односе на област породице могу се пријавити организације које својим радом доприносе стварању услова за спровођење мјера популационе политике и подршке породици, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

На овај конкурс могу се пријавити организације које су доставиле финансијске извјештаје о намјенском утрошку средстава које је одобрило ово министарство у 2021. и 2022. години, уколико их финансира ово министарство.

На конкурс за расподјелу средстава од игара на срећу по програмима и пројектима који се односе на област омладине могу се пријавити организације које су, до дана објаве конкурса, уписане у Омладински регистар и пријавиле све накнадно уписане статусне промјене одобрене код надлежног органа.

Право учешћа на овај конкурс имају организације које су доставиле финансијске извјештаје о намјенском утрошку средстава одобрених од Министарства у 2021. и 2022. години, уколико их финансира ово министарство.

На конкурс за расподјелу средстава од игара на срећу спортским организацијама клубовима Републике Српске и спортистима појединцима у појединачним спортовима у 2022. години могу се пријавити спортски клубови Републике Српске и спортисти појединци у појединачним спортовима који спортским резултатима у 2022. години до дана објављивања овог конкурса испуњавају услове.

Право учешћа на овај конкурс имају спортски клубови који су уписани у Регистар спортских организација и других организација у области спорта који се налазе у евиденцији Министарства породице, омладине и спорта до дана завршетка конкурса.

Ово се односи и на спортске клубове и спортисте појединце који су доставили финансијске извјештаје о намјенском утрошку средстава одобрених од стране министарства у 2020. и 2021. години уколико су финансирани од стране Министарства.

Сви конкурси отворени су 30 дана од дана објављивања, а министар задржава право његовог поништења усљед непредвиђених буџетских ограничења.

Конкурси су објављени данас у дневном листу "Глас Српске" као и на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта  Министарство породице, омладине и спорта - Конкурс за расподјелу средстава од игара на срећу у 2022. години, гдје се могу преузети све потребне образци и конкурс. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана