Рајчевић: Успјех Академије умјетности резултат подршке Владе

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић истакао је да је успјех Академије умјетности Универзитета у Бањалуци резултат подршке коју Влада Српске даје за рад ове високошколске установе, као и цјелокупног Универзитета.

Рајчевић је након посјете Академији умјетности Универзитета у Бањалуци истакао да очекује да ће та подршка бити настављена и у наредном периоду, нарочито за Академију, која је помало неправедно запостављена у том погледу.

"Академија је специфична јер се бави умјетношћу, али ми је драго јер смо данас видјели да овдје влада позитивна атмосфера, те да постоје и планови за будући период, за чију ће реализацију помоћи Влада Српске и надлежно министарство", рекао је Рајчевић новинарима.

Он је навео да је у току изградња студентског културног центра, а што је дио пакета инфраструктурних улагања на Универзитету у Бањалуци.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањалуци Драгана Пурковић Мацан захвалила је Рајчевићу и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић на посјети овој високошколској установи и исказаном интересовању за њен рад.

"Разговарали смо о новим плановима и подршци за наредни период, о развоју нових студијских програма, уписној политици и условима нашег рада", рекла је Мацанова.

 

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајани нагласио је да је један од капиталних пројеката који се изводе на овом универзитету завршетак студентског културног центра у оквиру Павиљона четири.

 

"Очекујем да у наредних годину дана овај центар буде завршен, а на састанку је било ријечи и о реализацији љетне школе која ће се организовати у сарадњи између наше Академије умјетности и Универзитета умјетности у Београду у јуну", рекао је Гајанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана