Рајчевић: Ускоро санација трећег павиљона Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци

Срна
Рајчевић: Ускоро санација трећег павиљона Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци

БАЊАЛУКА- Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је да су у току припремне активности да се крене у санацију и адаптацију трећег павиљона студентског дома у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци.

-Центар ће у најскорије вријеме расписати процедуру јавне набавке како би добили извођача радова и ушли у послове санације и адаптације овог објекта - изјавио је Рајчевић новинарима након посјете трећем павиљону студентског дома.

Он је рекао да су обезбијеђена средства за санацију и адаптацију овог објекта, те истакао да је Влада Србије за ове намјене донирала 1,9 милиона КМ, док ће Влада Републике Српске уложити додатних 700.000 КМ.

Рајчевић је подсјетио да Влада Српске континуирано од 2015. године улаже средства у овај студентски центар, као и након невремена које је Бањалуку задесило 2017.

-Влада Републике Српске санирала је павиљон један заједно са рестораном, санирала павиљон два, а у међувремену је изграђен комплетно нови објекат павиљон четири за смјештај студената, а сада се налазимо пред активностима за санацију и адаптацију павиљона три у овом центру - истакао је Рајчевић.

Он је рекао да Влада и ресорно министарство остају досљедни у својим обећањима датим студентима када се кренуло у реформу високог образовања у Републици Српској.

Након посјете, министар Рајчевић је у студентској мензи доручковао са новинарима и студентима.

Директор Студентског центра „Никола Тесла“ Драгослав Топић изјавио је новинарима да ће идуће седмице у договору са представницима студената бити донесена одлука када ће ће се кренути у санацију и реконструкцију овог објекта.

Он је рекао да трећи павиљон, који је изграђен прије 50 година, заслужује опсежну санацију и реконструкцију, што ће обухватити комплетну замјену електроинсталација, подних и зидних облога, те нисконапонску мрежу.

-Све собе ћемо прилагодити студентима са посебним потребама, проширити капацитете купатила, читаоница, те обезбиједити видео-надзор комплетног објекта - истакао је Топић.

Он је подсјетио да од 2006. године постоји одлука са Универзитетом да се обезбиједи смјештај за професоре у Студентском центру, што је један од најбољих менаџерских потеза.

-Универзитет на тај начин штеди новац и не расипа за смјештај професора по скупоцјеним хотелима - указао је Топић.

Представник студената из Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци Марко Ћурко рекао је новинарима да је за студенте важна реконструкција овог павиљона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана