Рајчевић отворио конференцију “Конверзија”

Срна
Рајчевић отворио конференцију “Конверзија”

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић отворио је данас у Бањалуци дводневну Регионалну дигитал маркетинг конференцију “Конверзија”, на којој ће бити ријечи о овој, све актуелнијој, врсти маркетинга на регионалном и глобалном нивоу.


Рајчевић је поводом тога рекао да је тренутна капитализација глобалног дигиталног тржишта изнад 300 милијарди долара, што говори о фасцинантности ове врсте бизниса у 21. вијеку.

“Циљ Владе јесте да се види у ком смислу Српска може да кроз дигиталне канале промовише своје потенцијале, међу којима су туристички и други. Свакако, занима нас у економском смислу шта наши пословни субјекти путем ових канала комуникације могу да понуде и на који начин могу да се рекламирају”, изјавио је Рајчевић новинарима у Културном центру Бански двор.

Он је истакао да је значај ове конференције и у томе што ће њени закључци послужити за даље планирање дигиталне комуникације када је ријеч о Влади и јавној управи Српске.

Представници Градске управе Бањалука навели су да је дигитални маркетинг битан у раду локалних заједница и установа, те да је важно да се у том погледу иде укорак са временом.

Недим Шабић је у име организатора Конференције рекао да је Четврта регионална дигитал маркетинг конференција “Конверзија” угостила око 550 учесника и 28 врхунских регионалних стручњака из области дигиталног маркетинга.

Покровитељи ове конференције су предсједник Републике Српске, Влада Српске и град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана