Рајчевић: Издвојено више десетина милиона КМ за високо образовање

Срна
Рајчевић: Издвојено више десетина милиона КМ за високо образовање

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је данас у Бањалуци да је Влада Српске у протекле четири године издвојила више десетина милиона КМ на инфраструктурне пројекте у области високог образовања.

"Улагања никада нису била већа, а томе свједоче радови на Павиљону три Студентског центра `Никола Тесла` у Бањалуци, али и на осталим објектима широм Српске", рекао је Рајчевић новинарима након посјете Павиљону три гдје је у току реконструкција објекта.

Он је напоменуо да је Министарство у оквиру нових законских рјешења донијело бројне популарне мјере за студенте, као што је бесплатно школовање, те да ће наставити тако и убудуће.

Директор Студентског центра "Никола Тесла" Драгослав Топић рекао је да у Павиљон три скоро 50 година није улагано.

"Након реконструкције студенти ће добити знатно боље услове за боравак. Собе ће имати тоалете, нов намјештај а проширен је капацитет читаонице", рекао је Топић.

Он је захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за иницијативу да буде саниран овај објекат.

Представник студената Студентског центра Марко Ћурко захвалио је надлежнима што су омогућили реконструкцију Павиљона три чиме ће студенти, како је истакао, добити знатно боље услове смјештаја.

"Ово ће бити значајна мотивација студентима да редовно похађају испите. У приватном смјештају студенти ће плаћати 250 до 300 КМ са режијама, а овдје имају бесплатан смјештај", рекао је Ћурко.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Владан Гачић истакао је да је веома значајно да што студенти у Српској имају бесплатан смјештај и школовање.

Павиљон три посјетио је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

Додик је након посјете Павиљону три и разговора са руководством Студентског центра, посјетио и павиљон један гдје је разговарао и ручао са студентима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана