Рајанер укида три линије са бањалучког аеродрома

GS
Рајанер укида три линије са бањалучког аеродрома

Након серије укинутих летова са аеродрома у Сарајеву, Бањој Луци и Тузли, једна авиокомпанија најавила је даљње редуковање летова с бањалучког аеродрома.

Нискобуџетни оператер Рајанер објавио је како с почетком зимске сезоне неће обављати летове из Бања Луке за Шарлоа, Нирнберг и Берлин.

Како преноси Еx-Yу Авиатион портал, Рајанер ће током зимске сезоне паузирати лет за Шарлоа 6. новембра, а обнављање линије се очекује већ 15. марта. Друге двије линије, за Нирнберг и Берлин, за сада су укинуте на неодређено вријеме.

Измјенама у реду вожње, овај авиопревозник ће летјети из Бање Луке на четири дестинације – Беч, Меминген, Стокхолм и Гоетеборг.

“До овог развоја долази након што је Рајанер у јануару прекинуо своје операције између Бање Луке и Бергама. Превозник је овог љета такође укинуо летове из Тузле након свађе око државних пореза”, подсјећа Еx-Yу Авиатион, подсјећајући како је и друга авиокомпанија, Wizz Air, овог љета укинула летове између Бање Луке и Стокхолма, док ће летови за Хамбург бити обустављени 28. октобра.

Wizz Air ће из овог града одржати линије за Басел и Дортмунд.

Из бањалучког аеродрома су раније најавили како су у преговорима са Туркиш Ерлинесом око успоставе линије за Истанбул, а у преговорима су још Кипар, Атина, и једна медитеранска дестинација, подсјећа исти извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана