Радови на ауто-путу Бањалука-Приједор биће додатно интензивирани

GS
Foto: VladaSrpske

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом кинеске компаније "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd", која гради ауто-пут Бањалука – Приједор.

- Током састанка, констатовано је да се радови на изградњи изводе у складу са предвиђеном динамиком и створеним предусловима, те је најављено да ће на прољеће, са почетком нове грађевинске сезоне, бити додатно интензивирани - саопштено је из Владе Српске.

Вишковић је истакао је да су, окончењем процеса експропријације на највећем дијелу трасе, испуњени услови да се на прољеће уђе у још интензивније радове.

Кинеска делегација, на челу са замјеником директора "Шандонга" Zhang Jianchao, пренијела је да ће до септембра 2023. године бити завршен и идејни пројект наставка овог пута, на траси од Приједора до Новог Града.

Вишковић је пренио кинеским партнерима да је, поред ауто пута Бањалука – Приједор, од посебног приоритета и израда пројектне документације за изградњу будућег брзог пута Бијељина – Соколац, а што је, у складу са раније потписаним меморандумом, такође повјерено овој компанији.

Истовремено, представници „Шандонга“ изразили су интерес и за пројекте у области реконструкције жељезничке инфраструктуре и потенцијално партнерство и у овој области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана