Радници "Шума РС" најављују обуставу рада, управа тражи рјешење проблема

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Радници "Шума Републике Српске" одржаће у петак, 1. јула, штрајк упозорења, а ако са управом тог предузећа не постигну договор да цијена рада буде повећана на 160 марака, рад ће у потпуности обуставити 7. јула.

Наведено је то у допису коју је Синдикат запослених у јавном предузећу упутио на адресу "Шума РС" и у коме је позвао управу "Шума РС" да што прије отпочну преговри са Штрајкачким одбором у циљу рјешавања постављених захтјева, односно повећања цијене рада.

Вршилац дужности директора "Шума РС" Славен Гојковић рекао је "Гласу Српске" да су одржали два састанка са представницима синдиката.

- Договор је био да пробамо наћи неке изворе финансирања и да се консултујемо са Скупштином предузећа, односно Владом Српске и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС. Радимо на томе. Надам се да ћемо пронаћи неко заједничко рјешење. Вјероватно ћемо ускоро имати нови састанак на којем ћемо донијети неке коначне одлуке по том питању – рекао је Гојковић.

Појашњава да би повећањем цијене рада са 140 на 160 марака било потребно издвојити додатних 12 милиона марака за плате радника тог јавног предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана