Радници "Јумка" чине 10 одсто запосленог становништва у Дрвару

Срна
Foto: printscreen

ДРВАР - У текстилном производном погону "Јумко" у Дрвару запослено је 87 радника што је 10 одсто од укупног броја запослених у овој општини, рекла је Срни начелник Душица Рунић.

Она је навела да је та фирма од изузетне користи како за Дрвар тако и за Ливањски кантон јер су у "Јумку" многобројне породице нашле сигурост и могућност да остану на својим вјековним огњиштима.

"Својим преданим и вриједним радом оправдано је повјерење које им је предсједник Србије Александар Вучић дао отварањем производног погона Јумко у Дрвару", истакла је Рунићева. Она је додала да су услови рада у "Јумку" у Дрвару јако добри.

"Ми смо неизмјерно захвални Србији и њеном предсједнику Вучићу који је препознао потребу али и важност отварања производног погона у Дрвару. Захваљујући предсједнику Вучићу Дрвар се може похвалити са величанственим погоном у коме је запослено 85 жена из Дрвара које имају јако добре услове рада", навела је она.

Шеф производног погона у Дрвару Драган Павловић рекао је Срни да је у "Јумку" запослено 87 радника од чега су 85 сжене и да је просјек година 47. "Тренутно се шију униформе за Поште Србије, Електропривреду Србије и Војводина шуме. Одијела која ми произведмо у Дрвару су високог квалитета и све запослене жене заиста су показале да свој посао раде са великом љубављу", навео је Павловић.

Производни текстини погон "Јумко" у Дрвару ради скоро двије и по године, а отворен је захваљујући предсједнику Србије Александру Вучићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана