Радници Jавног предузећа у штрајку, из општине обећавају рјешавање проблема

Срна
Радници Jавног предузећа у штрајку, из општине обећавају рјешавање проблема

БИЛЕЋА- Радници Јавног предузећа "Пречистач отпадних вода" из Билеће данас су ступили у генерални штрајк због, како наводе, неисплаћених плата, а директор Предраг Носовић каже да су од начелника општине добили обећање да ће се потрудити да ускоро измири обавезе, али да је проблем што је општински буџет у блокади.

У допису који су радници доставили Срни наводи се да нису примили шест плата, да је посљедња исплаћена за мај ове године, а упозорили су и да штрајк може узроковати еколошку катастрофу Билећи и Требињу.

"Предузеће престаје да ради и као посљедица тога је директно изливање непрерађених отпадних вода у Билећко језеро, што може оставити велике посљедице на флору и фауну језера и околине", наведено је у допису.

Радници истичу да им је жао због предузетих мјера, али се и надају да ће надлежни ускоро ријешити проблем.

Директор Јавног предузећа Предраг Носовић потврдио је Срни да су радници ступили у генерални штрајк, наводећи да траже исплату плата за јун и јул јер су за те мјесеце исплаћене оплате општинској администрацији и нижим буџетским корисницима, те сматрају да би тако и они требало да буду задовољени.

Према његовим ријечима, имали су састанак са начелником општине Билећа Веселином Вујовићем, који им је рекао да ће се у што скорије вријеме потрудити да измири обавезе према радницима, али да је проблем што је буџет општине Билећа у блокади.

Носовић је навео да се, према његовим сазнањима, тренутно не изливају отпадне воде у Билећко језеро, те да су радници упознати да су у обавези да обављају минимум радних обавеза у складу са законом.

"Не могу да гарантујем да до тога /изливања отпадних вода/ неће доћи. Радници ће одлучити шта ће даље са штрајком и да ли ће радикализовати своје мјере", рекао је Носовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана