Радница Дома пензионера Бањалука суспендована због пријаве да је малтретирала корисницу

ГС
Радница Дома пензионера Бањалука суспендована због пријаве да је малтретирала корисницу

БАЊАЛУКА - Радница Дома пензионера Бањалука суспендована је након што је једна корисница пријавила да ју је малтретирала током превијања, речено је "Независним новинама" у Дому, гдје су истакли да је одмах након пријаве покренут дисциплински поступак.

Како "Независне" незванично сазнају , корисница је његоватељицу пријавила да ју је ударила. Директор Дома пензионера Бањалука Гордана Лиховић казала је да се корисница главној сестри жалила да ју је радница малтретирала током превијања у току ноћи.

На пријаву главне медицинске сестре покренут је дисциплински поступак - казала је Лиховићева. Додала је да је радница суспендована с посла те да јој нису умањивали плату док се не заврши дисциплински поступак. -Она је тренутно под суспензијом.

У оваквим ситуацијама је потребно бити опрезан, јер увијек имате двије стране. Ту је старија особа која има потребу да јој његоватељ помогне, али морате бити опрезни, јер потребно је доказати шта се заиста десило - казала је Лиховићева. Истакла је да су због тога ишли на суспензију да би се утврдило да ли је било повреде радне дужности.

Сад испитујемо све радње које су прописане правилником о дисциплинској и материјалној одговорности радника па да идемо на дисциплински поступак, да се докаже шта је стварна чињеница - навела је Лиховићева, додајући да ће се након тога знати тачно које мјере треба да се предузму и како да се адекватно поступи. -Морамо бити свјесни да постоје увијек двије стране, али морамо предузети и мјере - рекла је Лиховићева.

Додала је да настоје да корисници дома увијек буду сигурни. -Свака установа има своје правилнике који су базирани на законима и мора се поступати према њима - навела је Лиховићева. Напоменула је да се увијек морају слиједити правила и поштовати закони, али да је потребно бити и опрезан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана