Радмановић честитао Дан војске Републке Српске

Срна
Радмановић честитао Дан војске Републке Српске

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић честитао је 12. мај - Дан Војске Републике Српске и Дан Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, уз жељу да Трећи пјешадијски пук достојно и поносно брани, чува и баштини славну традицију и војно наслијеђе Војске Републике Српске и да у заједничким Оружаним снагама БиХ буде мировна и одбрамбена компонента која је гарант опстанка српског народа у БиХ.

"С поносом се сјећамо бораца Војске Републике Српске погинулих у протеклом отаџбинском рату и изражавамо дубоко поштовање и вјечни пијетет њиховој жртви, а њиховим породицама саосјећање и потребну друштвену бригу", поручио је Радмановић.

Радмановић је честитку упутио свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске. Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ. Кроз Војску Републике Српске је прошло 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одрану Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана