Рачун Дома здравља Источно Сарајево одблокиран

Срна
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предузеће "Топлане" Источно Ново Сарајево саопштило је да је рачун Дома здравља Источно Сарајево одблокиран, након састанка представника "Топлана" са руководством ове здравствене установе и начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем.

Из "Топлана" истичу да ни у једном тренутку нису жељели угрозити функционисање ове здравствене установе.

У саопштењу је наведено да су "Топлане" тужиле Дом здравља још у септембру прошле године, прије почетка сезоне гријања, због дуга за гријање који се односи на 19 неплаћених рачуна, а износи 75.537 КМ.

"Нисмо могли знати да ће Привредни суд блокаду извршити 31. децембра, у вријеме празника", истичу из овог предузећа, поводим изјаве директора Дома здравља Дејана Шешлије о блокади рачуна и дуговању ове здравствене установе за неплаћено гријање.

Из "Топлана" наводе да је тачна информација да је блокадом са рачуна Дома здравља скинуто са рачуна 38.228 КМ који се односи на камате и дио дуга, али да је на састанку са управом Дома здравља и начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем постигнут договор.

"Вансудско поравнање потписано је 5. јануара и њим је омогућено Дому здравља да преостали дуг од 62.725 КМ плаћа у 30 мјесечних рата. Тиме је рачун Дома здравља одблокиран", истакнуто је у саопштењу.

Из "Топлана" наводе да су свјесни да је ситуација због вируса корона врло тешка и сложена, али да су били принуђени на тужбу, јер управа Дома здравља није имала слуха, нити разумијевања за дуг према топланама.

"И код нас је ситуација веома тешка, поготово што ми нисмо на буџету, као Дом здравља, већ се финансирамо из сопствених средстава, те и ми имамо велике обавезе према нашим добављачима", истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана