Пузигаћа: Наставља се вишегодишња опструкција у остваривању права Срба

Срна
Foto: Архива/Агенције

БАЊАЛУКА- Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа изјавио је да Хрватска наставља вишегодишњу опструкцију у остваривању стечених права Срба у тој земљи.

 "Србима у Хрватској нису у комплету ријешена стечена права - поврат имовине, станова, радних, пензионих, имовинских права, као ни права учешћа у приватизацији у тој земљи", рекао је Пузигаћа Срни.

Према његовим ријечима, представници међународних организација у БиХ након рата тражили су од удружења избјеглих Срба у Републици Српској да не врше додатни притисак у остваривању права избјеглих Срба у Хрватској, јер су обећали да ће Хрватска тај проблем ријешити када постане чланица ЕУ.

"Сада видимо да су нас преварили јер међународна заједница годинама ништа конкретно не чини да примора Хрватску да избјеглим Србима омогући поврат стечених права у тој земљи", истакао је Пузигаћа.

Он је навео да су избјегли Срби данас дискриминисани у Хрватској и у погледу права на кориштење пољопривредног земљишта, воде и шуме, те да се Србима исплаћују најниже пензије у односу на Хрвате са истим бројем година радног стажа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана