Пуштена у рад највећа инвестициона гондола "Пољице"

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ - Највећи пројекат Олимпијског центра (ОЦ) "Јахорина" ове сезоне гондола "Пољице", са свјетлосним ефектима и модерно дизајнираним станицама и кабинама, пуштена је у рад, а за све љубитеље скијања сваки дан биће организовано ноћно скијање, саопштено је из овог центра.

Ноћно скијање биће у периоду од 18.00 до 21.00 час.

"У плану је да скијаше у вечерњем термину превозе обје кабинске гондоле `Партизан` и `Пољице`, с тим што ће гондола Пољице радити у термину до 23.00 часа за потребе панорамске вожње и превоза до Олимпијског бара на врху планине", наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра наводе да је у првих 12 дана рада ски-центра на Јахорини скијало око 15.000 скијаша, што је пет пута више у односу на исти период прошле године, а снијег који интензивно пада висок је 120 центиметара.

У саопштењу се истиче да је олимпијска планина Јахорина омиљено мјесто туриста, али и великих музичких звијезда, те да се већ у првој половини децембра нашла на првом мјесту најпожељнијих туристичких дестинација.

Након феноменалног Гала ски-опенинга, услиједио је дуго најављивани Балкан мјузик фестивал, додаје се у саопштењу.

"У суботу и недјељу, 10. и 11. децембра, на Јахорини су наступили познати музичари - Драгана Мирковић, Миле Китић, Шемса Суљаковић, Кемал Маловчић, Војаж, Газда Паја, Девито. За оба дана владала је сјајна атмосфера", поручили су из Олимпијског центра.

У саопштењу се наводи да ће за викенд у оквиру "Балкан мјузик фестивала" наступати Сека Алексић, Елма Синановић, Александра Пријовић, Слоба Радановић и Милица Павловић, док је у суботу, 18. децембра, заказан концерт Бијелог Дугмета, Дивљих Јагода и Рибље Чорбе.

"По свему судећи испред нас је успјешна ски-сезона испуњена одличним скијањем и манифестацијама прилагођеним укусу свих категорија гостију", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана