ПУ Бијељина: У јуну појачана контрола брзине

Срна
Foto: Arhiva

БИЈЕЉИНА - Полицијска управа Бијељина најавила је да ће у јуну наставити са контролом брзине кретања аутомобила у саобраћају, јер је утврђено да је непрописна брзина најчешћи узрок саобраћајних незгода на подручју града.

Брзина кретања биће контролисана радарима од 1. до 20. јуна, док ће "пресретач", у континуитету, како на магистралним, регионалним, тако и на локалним путевима и улицама у граду, контролисати брзину током цијелог мјесеца.

Контрола брзине током јуна вршиће се и помоћу два уређаја у аутоматском моду на подручју општина Угљевик, Лопаре, Шамац, Доњи Жабари и Пелагићево.

Полицијска управа Бијељина апеловала је данас да сви возачи поштују ограничење брзине и прилагоде је новонасталој ситуацији, с обрзиром да су љетни мјесеци карактеристични по већем броју саобраћајних незгода са погинулим и теже повријеђеним лицима, уз неприлагођену брзину као доминантни узрок.

На подручју Полицијске управе Бијељина у мају је евидентирано девет саобраћајних незгода са тежим и смртним повредама, од којих је једна са два лица погинула, а осам са тешким тјелесним повредама, у којима је теже повређено девет лица.

Највише ових незгода евидентирано је на подручју града Бијељина - осам од девет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана