ПУ Бијељина: Од данас појачана контрола саобраћаја

Срна
Foto: Агенције

БИЈЕЉИНА- На подручју Полицијске управе Бијељина ове седмице биће реализована појачана контрола саобраћаја.

"На подручју Полицијске управе Бијељина од данас до недјеље, 24. априла, биће појачана контрола возача двоточкаша, као и контрола кориштења елемената пасивне безбједности саобраћаја, док ће од четвртка до суботе, од 21. до 23. априла, појачана контрола бити усмјерена и на контролу возача под дејством алкохола, опијата и психоактивних лијекова", најављено је из ове управе.

У саопштењу је наведено да је за прва три мјесеца ове године на подручју Полицијске управе Бијељина евидентирано 49 саобраћајних незгода са повријеђеним лицима, што је за око 47 одсто мање него у истом периоду 2021.

"Регистровано је 10 незгода са тежим тјелесним повредама што је за 29 одсто мање, док је са лакшим тјелесним повредама регистровано 39 незгода, што је за око 24 одсто мање у односу на упоредни период", додаје се у саопштењу.

На подручју ове управе за прва три мјесеца 2022. године стање безбједности саобраћаја оцијењено је као повољно, прије свега због чињенице да у овом периоду није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим лицима.

Из Полицијске управе Бијељина апелују на све учеснике у саобраћају да поштују прописе и да свјесно и одговорно учествују у саобраћају, јер штитећи себе - штите и друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана