ПУ Бијељина: На вријеме замијенити документе, а SMS-ом до брже информације

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА - Полицијска управа Бијељина апелује на грађане да провјере рок важења својих личних докумената и на вријеме поднесу захтјев за замјену.

Полицијска управа подсјетила је грађане да користе SMS сервисе, путем којих могу да провјере податке и добију обавјештења о тренутном статусу личних исправа, регистрацији возила, новчаним казнама и уплатама, као и казненим бодовима.

 "Рад на на локацији за издавање личних докумената организован је у двије смјене, од 7.00 до 19.00 часова за личне карте, возачке дозволе и путне исправе, односно пасоше. Законски рок за издавање путне исправе је 30 дана, а личне карте 15 дана. Такође, омогућено је издавање путне исправе по хитном поступку у року од 72 часа по цијени од 250 КМ /200 КМ за хитни поступак и 50 КМ за пасошку књижицу", саопштено је из Полицијске управе Бијељине.

Ресорно министарство омогућило је да посредством интернет странице /www.mup.vladars.net/ , андроид апликације, као и "Вибер" чет-бот апликације "МУП Републике Српске" грађани могу приступити SMS сервисима.

 "Предуслов за кориштење SMS сервиса је да грађанин лично пријави свој број телефона на локацији за издавање личних докумената на чијој територији има пријављено пребивалиште. SMS порука се шаље на број 091/110-122, цијена услуге је 0,10 КМ по послатој поруци, а могу да је користе сви грађани без обзира на мобилни оператер чији су претплатници", напоменули су из полиције.

Грађани могу да шаљу SMS с циљем пријаве на сервис за добијање обавјештења, као и SMS за одјаву са сервиса.

"SMS сервис штеди грађанима вријеме у ситуацијама када чекају нови лични документ, али, такође, могу да провјере када им лични документ или регистрација возила истиче. Прецизно и јасно упутство за употребу SMS сервиса доступно је на интернет страници МУП-а", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана