Прво мјесто изворној ојкачкој групи „Тимар Јелићка“

СРНА
Прво мјесто изворној ојкачкој групи „Тимар Јелићка“

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Побједник манифестације "Вече ојкаче на Моштаници" је изворна ојкачка група "Тимар Јелићка", саопштили су организатори.

Друго мјесто, према оцјени стучног жирија, припало је мушкој ојкачкој групи "Приједор", а треће ојкачкој групи "Браћа Панић" из Приједора.

Вриједне ночане награде најбољим извођачима уручио је начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић, а манифестација је завршена извођењем побједничке пјесме ојкаче и козарачким колом.

На 25. манифестацији "Вече ојкаче на Моштаници" наступило је 15 ојкачких група из општина поткозарја, а вриједан наградни фонд обезбиједио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је синоћ отворио манифестацију.

Прва награда фестивала износи 10.000 КМ, друга 5.000 КМ, а трећа 3.000 КМ.

Предсједник жирија био је Немања Савић, редовни професор на Академији умјетности и диригент хора Српског пјевачког друштва "Јединство" из Бањалуке.

Чланови жирија били су Душко Певуља, професор на Филолошком факултету у Бањалуци на студијском програму Српски језик и књижевност и Милица Досковић, вокални солиста из Зрењанина и хорски оперски пјевач у Српском народном позоришту у Новом Саду.

"Вече ојкаче на Моштаници" организовали су Центар за информисање и културу и општина Козарска Дубица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана