Први Supernova Hackathon 29. маја у Бањалуци

Supernova
Први Supernova Hackathon 29. маја у Бањалуци

Supernova Hackathon у организацији Супернове, Иновационог центра Бања Лука и Електротехничког факултета Универзитета у Бањалуци, а уз подршку Савеза студената ЕТФ-а и Attend It удружења, биће одржан 29. маја.

На Supernova Hackathonu могу да учествују садашњи студенти свих одсјека и циклуса студија бањалучког ЕТФ-а, као и бивши студенти овог факултета, до 30 година старости. Овај догађај стога има посебну специфичност а то је да ће такмичарски тимови бити састављени од студената младих ентузијаста и искусних колега.

Hackathon или, како се често назива, маратон у програмирању, биће одржан на ЕТФ-у. Тимови ће у пријатној атмосфери неоптерећени вањским утицајима покушати да на што бољи начин ријеше задани проблем. Такмичари ће имати подршку ментора из Супернове, те ће им све вријеме при руци бити стручњаци из области програмирања, software developmenta, систем инжењери за дата центар технологије, итд. 

Најбоља рјешења ће бирати Стручни жири Supernova Hackathonа, а за најуспјешније тимове организатори су припремили супер наградни фонд у вриједности 4.000 КМ. Први тим осваја новчану награду у износу од 2.000 КМ, док тимове који освоје друго и треће мјесто очекују награде изненађења у вриједности по 1.000 КМ. Свим такмичарима биће додијељене захвалнице за учешће на hackathonу.

За све информације о догађају и условима пријаве на такмичење посјетите web сајт Supernovahackathon.com.

Supernova је ИКТ компанија која активно учествује у дигиталној трансформацији друштва и у бизнис и у друштвено одговорном контексту подржавајући младе стручњаке у учењу и стицању првог радног искуства. Бизнис инкубатор ICBL представља центар за подршку и развој предузетништва у Републици Српској, док Електротехнички факултет већ деценијама образује студенте стварајући стручњаке чији је утицај у друштву изузетно важан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана