Прве седмице марта наставак летова из Бањалуке

Г.С.
Прве седмице марта наставак летова из Бањалуке

БАЊАЛУКА - Директор Аеродрома Републике Српске Милан Рачић истакао је за РТРС да ће се летови из Бањалуке наставити прве седмице марта.

- Надам се да ћемо отворити аеродром већ крајем сљедеће седмице. Послаћемо обавјештење авио компанијама. Постоји могућност да одређени дио операција крене и у фебруару - истакао је Рачић.

Рачић каже да је санација аеродрома при крају.

- Циљ је да повећамо број дестинација. Повећаће се број летова за постојеће дестинације, а имамо за циљ и летове према Турској, Русији и Египту - навео је Рачић.

Подсјећамо, Аеродром Бањалука затворен за ваздушни саобраћај, и то почев од 15. јануара.

Тренутна глобална епидемиолошка ситуација резултирала је отказивањем великог броја летова, односно негативно се одразила на ваздушни саобраћај.

У складу с тим, компаније које саобраћају на Аеродром Бањалука “Виз ер” и “Рајанер” суспендовале су већи број летова у јануару и фебруару.

Из Аеродрома Републике Српске указали су да ово смањење броја летова отвара могућност за санацију Аеродрома Бањалука.

- Предузеће ће искористити вријеме затворености за реорганизацију и припрему за наредне сезоне летења како би услуга коју Аеродром Бањалука пружа била на највишем нивоу. Свакако је планирано повећање броја дестинација у току године, а очекује се и повећан број операција према постојећим дестинацијама - саопштено је раније из Аеродрома Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана