Протокол о сарадњи болница “Србија” и “Медипол Мега” из Инстабула

Srna
Foto: Arhiva

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија и директор за финансије и маркетинг Болнице "Медипол Мега" Мурат Мерић потписали су данас у Истанбулу протокол о сарадњи ове двије здравствене установе.

Шешлија је изразио задовољство могућношћу да Болница "Србија" сарађује са једном од највећих установа у Турској, гдје су услови за рад и могућност лијечења на високом нивоу.

Он је нагласио да ће пацијенти којима се не може указати помоћ у Републици Српској и који захтијевају компликованије захвате, моћи да иду на лијечење у Турску, саопштено је из Болнице "Србија".

Шешлија је додао да је договорено да два специјализанта опште хирургије и ортопедије из Болнице "Србија" у наредним мјесецима бораве у овој турској болници на стручном усавршавању у трајању од 15 дана.

Планирана је и посјета делегације Болнице "Србија" предвођена начелницима одјељења, како би се увјерили у могућности доктора и квалитет лијечења у Болници "Медипол Мега".

Најављено је да ће два професора опште хирургије и ортопедије учествовати на Симпозијуму који ће се одржати у новембру у Болници "Србија", гдје ће представити своје радове и укупна достигнућа Болнице "Медипол Мега".

Ова болница једна је од најпризнатијих медицинских установа у Турској, гдје долазе људи из цијелог свијета и нуди низ услуга на свим пољима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана