Протести у Требињу због пресуде Којовићу

ГС
Foto: Trebinje live

ТРЕБИЊЕ- Требињске породице Чучковић и Којовић, те бројни Требињци, данас су се поново окупили пред Палатом правде како би још једном изразлили незадовољство због пресуде којом је Немања Којовић осуђен за саобраћајну нерећу у којој је погинула Ана Чучковић (18).

Ана је била веома успјешна спортисткиња и вишеструка шампионка у пливању, а била је и члан репрезентације БиХ.

Тешка несрећа у којој је она изгубила живот десила се 2016. године, а њена породица сматра да Којовић није крив за ову трагедију.

Зоран Чучковић отац настрадале Ане Чучковић рекао је да су се окупили да би поручили требињским судијама да се Којовић 13. маја неће пријавити на издржавање казне од осам мјесеци у казнено-поправну установу у Источно Сарајево, јер није крив за оно што су га пресудили.

– Постављамо услов предсједнику Основног суда Милану Босићу да поништи то рјешење и да се сачека разматрање жалбе пред Врховним судом Републике Српске. Ту смо уз жалбу приложили и доказ којим се јасно доказује ко је крив за саобраћајну незгоду са смртним исходом – навео је Чучковић.

Он је требињске судије назвао “злотворима”, наводећи да у овим институцијама раде и поштени и дивни људи који су га упозорили на радње појединаца, које су усмјерене против Немање Којовића.

– Немања Којовић није крив. Овај процес траје шест година, а на самом почетку суђења вјештак из Њемачке је рекао да све може да се заврши за четири мјесеца – истакао је Чучковић.

Он је поручио требињским судијама да зна да су вјештака мијењали чак пет пута, односно да нису стајали с тим радњама док нису пронашли вјештака који ће написати оно што њима одговара.

– Од почетка су нешто муљали. Правог кривца чува веза из Србије. Ако мисле да овај скуп неће прерасти у нешто што не може да се ријеши, поручујем им да може да се ријеши и то на начин који ће се послије звати врло ружно. Данас им ништа ружно не поручујемо осим да су злотвори – навео је Чучковић.

Према његовим ријечима, породицу Чучковић муче већ шест година.

– Ово што муче породицу Чучковић – неће им издобрити, јер нас вијеће и предсједник суда тјерају да узмемо правду у своје руке. Ми то не желимо, али нећемо моћи да издржимо – поручио је Зоран Чучковић.

Осуђени Немања Којовић каже да је невин и да није одговоран за оно што му је суд ставио на терет.

– Ово је шест година патње и бола. Захваљујем се свима. У петак, 13. маја, нећу се јавити на издржавање казне. Божија је задња, нека им Бог суди – поручио је Којовић.

Врсна спортисткиња, која је сједила на мјесту иза возача, брзо је превезена колима Хитне помоћи у требињску болницу, али је од задобијених повреда преминула. У овој саобраћајној незгоди лакше су повријеђене још двије особе које су биле у возилу са пливачицом, преноси Српска инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана