Протести у Сарајеву

ГС
Протести у Сарајеву

САРАЈЕВО- У организацији Синдиката радника трговине јутрос је испред зграде Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву организован протестни уранак под називом “Када смо ми на реду?”, а затим и протестна шетња до зграде Парламента ФБиХ.

Неколико десетина чланова синдиката се пола сата задржало испред Парламентарне скупштине, а испред улаза у институцију су оставили своје захтјеве.

Након тога су се мирном шетњом упутили према Парламенту ФБиХ гдје су такође исказали своје незадовољство и поновили захтјеве, преноси Кликс.

-Желимо симболично рећи да остављамо наше захтјеве испред врата и очекујемо да нас зовну да би их рјешавали - изјавила је предсједница Синдиката радника трговине и услужних дјелатности БиХ Мерсиха Бешировић.

Она је истакла и да се нада да ће нова Влада ФБиХ засукати рукаве и почети радити и на питањима права и бољег статуса свих радника.

Бећировић је истакла да је потребно натјерати политичаре да ослободе одређених намета послодавце како би они повећали плате својим радницима.

-И послодавци и радници су свјесни лоше ситуације. Сада су на реду политичари - истакла је.

Синдикат тражи хитно усвајање Измјена Закона о унутрашњој трговини ФБиХ који би регулисао слободне недјеље и слободне дане за вријеме празника, а који није добио подршку посланика у прошлом мандатном периоду.

Траже и измјене Закона о раду, хитно повећање минималне плаће и измјене закона о порезу на доходак и доприносима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана