Протест удружења "Правда за Добој" пред Тужилаштвом

Срна
Foto: Pravda za Doboj

ДОБОЈ- Пред Окружним јавним тужилаштвом у Добоју данас се на мирном протесту окупило неколико хиљада грађана и лица против којих се води истрага у процесу спровођења локалних избора из новембра 2020. године.

Мирно окупљање организовало је Удружење грађана "Правда за Добој" чији је представник Марко Јоргић рекао новинарима да се не ради о притиску на рад Тужилаштва већ му је упућен апел да не подлијеже политичким притисцима и да ради по слову закона.

"Протест није организован из хира већ на вапај грађана који нам се свакодневно обраћају, а примамо на стотине порука да се врши репресија и тортура над њима", изјавио је Јоргић.

Према његовим ријечима, у тим жалбама се наводи да су некадашњи чланови бирачких одбора и поједини бирачи по налогу Тужилаштва и по неколико пута приморани да дају разне графолошке исказе.

Уколико се ситуација не промијени, Јоргић је најавио конкретније мјере исказивања незадовољства, попут блокаде улица, магистралног пута, а по потреби ће своја права тражити и пред Међународним судом правде у Стразбуру.

Представник "Правда за Добој" Радослав Ристић рекао је да је овакво стање посљедица "интереса одређених личности који због личних интереса желе да се убаце у локалне одборничке клупе и добију неке мандате". Он је рекао да се одазвало око 3.000 грађана, истакавши да ово удружење не заговара интересе локалних политичких субјеката .

Окупљању пред објектом Тужилаштва претходила је протестна шетња улицама Југ Богдана, Цара Душана и Светог Саве. Из Полицијске управе Добој речено је Срни да је протестна шетња била пријављена и да нису евидентирани инциденти. /крај/алу/мсб/фото

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана