Протест радника Дома здравља Братунац

ГС
Протест радника Дома здравља Братунац

БРАТУНАЦ – Докторица Снежана Стојановић ноћас је претучена у братуначком Дому здравља, а њене колеге ће данас у 13. часова знак подршке одржати миран протест испред ове установе.

У Дому здравља Братунац осуђују овај инцидент и очекују да ће надлежни органи истражити околности овог случаја, пишу „Независне“.

-У претходном периоду у нашој установи нису забиљежени овакви немили догађаји јер смо увијек спремни да пружимо сву помоћ и здравствену заштиту нашим пацијентима, али да у исто вријеме заштитимо наше раднике. Очекујемо због наших радника и њиховог даљег рада, да ће надлежни органи спровести истрагу, те предузети мјере у складу са законском регулативом. Докторица је хоспитализована у болници у Зворнику, те се надамо и искрено јој желимо брз опоравак - наглашавају из Дома здравља Братунац.

-У току ноћне смјене у Дому здравља у Братунцу десио се инцидент, у ком је наша радница докторица Снежана Стојановић на радном мјесту физички нападнута од стране пацијента - казала је за "Независне новине" замјеник дирекора ДЗ Братунац Драгица Алемпић.

У Дому здравља, како је истакла, осуђују овакав вид напада на њихове раднике и очекују да ће надлежни органи истражити околности овог немилог догађаја.

-У претходном временском периоду у нашој установи  нисмо имали овакве немиле догађаје и увијек смо спремни да пружимо помоћ свим нашим пацијетима, али и да у исто вријеме заштитимо наше раднике - казала је Алемпићева.

Додаје да очекују да ће, због њихових радника, али и даљег рада, надлежни органи провести истрагу, те предузети мјере у складу са законском регулативом.

-Докторица је хоспитализована у болници у Зворнику, те се надамо и искрено јој желимо брз опоравак - казала је Алемпићева и додала да у ДЗ Братунац очекују да ће се нападнута  докторица  брзо вратити на своје радно мјесто.

-Докторица Снежана Стојановић је ревносан и дугогодишњи радник наше установе - казала је Алемпићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана