Протест породица несталих и погинулих Срба, Вучетић: Све су ми побили - остао сам сам

Срна
Протест породица несталих и погинулих Срба, Вучетић: Све су ми побили - остао сам сам

САРАЈЕВО - Жртва ратног злочина у Подрињу Бране Вучетић поручио је са данашњег протеста пред Судом БиХ у Сарајеву да су му је у рату побијена комплетна породицу и да чека на правду 30 година пред правосудним институцијама БиХ, које су нијеме на страдања српског народа.

Он је окупљеним новинарима рекао да је имао само девет и по година када су муслимански ратници одвели у логор, да је му је побијена комплетна породица и да за тај злочин нико није одговарао.

Вучетић прича да су му убили брата Миленка, мајку Радојку и оца Радована.

"Брата су ми убили у децембру 1992. године. Истог дана када су ми убили брата заробљен сам, рањен и одведен у логор. Остао сам сам и нико ми није остао жив. Живио сам код тетке, која ме је издржавала и извела на пут", прича Бране.

Вучетић је рекао да су му побили комплетну породицу прије него што је одведен у логор.

"Побили су ми све. Морали су да пређу десетине километара да би дошли до мог села. Причају да су само тражили храну, а храна није запалити кућу, убити животињу, убити мог брата са 17 година, а мене одвести са девет и по година и заробљеног држати 56 дана без медицинске помоћи, без хране и без игдје ишта", напомиње Вучетић.

Он наглашава да је у заробљеништву свих 56 дана био код команданта бошњачких војних формација у Сребреници Насера Орића без медицинске помоћи и да се ниједном за то вријеме нису окупали.

"У Сребреници су постојала три централна логора кроз које је прошло више од 120 људи и за њих 12 се још трага и не зна им се за тијела", истиче Вучетић.

Вучетић је оцијенио да Суда БиХ постоји само за процесуирање једног народа и да је очигледно да суди само Србима.

Он је подсјетио да ниједан муслиман није осуђен за злочин у Подрињу, у Братунцу и Сребреници.

"Дошли смо овдје да на миран и достојанствен начин искажемо незадовољство и бол, све што нас боли за ових 30 година", закључује Вучетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана