Просторије општина и градских управа пуне бивших бораца

ГС
Просторије општина и градских управа пуне бивших бораца

БАЊАЛУКА - Захтјеви за борачки додатак проузроковали су огромне гужве у градским управама и општинама широм Републике Српске.

Из Градске управе су за "Независне новине" потврдили да се пословима прикупљања захтјева баве искључиво шалтери један и два у соби 16.

"Гужва је огромна, а дневно добијамо више стотина захтјева", казали су они.

Тако су из Бијељине потврдили да је гужва у њиховим канцеларијама огромна.

“Много људи долази како би предало захтјеве за борачки додатак, али срећом не чекају дуго. Све ово иде брзо јер више службеника ради у канцеларији”, објаснили су из Борачког одјељења Бијељина.

Велике гужве су и у Источном Сарајеву, преносе Независне.

“Ових дана гужве су доста веће, него иначе”, казали су они. Иста ситуација задесила је и Градску управу у Приједору.

“Поранио сам како би стигао прије посла поднијети захтјев за борачки доходак, али већ ујутро, било је гужве, што нисам очекивао”, казао је ово мјештанин Приједора.

Бањалука је такође погођена огромном гужвом.

“Соба 16 је пуна људи, гужва је огромна, по ходницима се попуњавају захтјеви, а редови за чекање немају краја”, казао је ово Бањалучанин, који је истакао да је чак дошло до падања система у Градској управи.

“Гужва се шири кроз читаву Градску управу, до собе 16, јер стално неко улази и излази, а жамор ове гужве може се чути и док пролазите Господском улицом”, казао је он, те је додао да је потребно више службеника како би сва ова процедура ишла много брже.

“Иако је ријеч о доста ниској цијени додатка, дошао сам да предам документе, како би остварио право на додатак који износи три марке по мјесец дана проведених у рату. Ова цијена је мизерна, ми смо створили Републику Српску, а хвала нам је три марке по мјесецу, срамота!", рекао је један Бањалучанин који је дужи временски период чекао у реду како би поднио захтјев за борачки доходак.

Додаје да је за остварење овог борачког додатка, потребно да у сједиште општине или града борци уз захтјев донесу копију личне карте и копију текућег рачуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана