Промовисано најновије издање „Аргумената“: У часопису и текстови на руском

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - У најновијем издању часопису „Аргументи“ налази се запажени говори познатих јавних личности као што су Милорад Додик, Виктор Орбан те Владимир Путин као и радови руских аутора и то на њиховом матерњом језику.

Најновије издање часописа „Аргументи“ који објављује СНСД и то 48. по реду промовисано је у хотелу „Босна“ у Бањалуци.

Главни уредник часописа Милан Љепојевић рекао је да су „Аргументи“ изворни и аутентични часопис Српске, који у свом оригиналном смислу представља саму Републику.

- Часопис „Аргументи“ објављујемо већ 17 година. Примјењена наука је присутна од првог броја, као и теме које се односе на друштвене и политичке процесе БиХ, региона, Европе и свијета - навео је Љепојевић.

Оно по чему је најновије издање часописа посебно, наглашава Љепојевић, јесу радови на језицима аутора са њиховог говорног подручја са којег долазе.

- Објављујемо радове руских аутора, којих има све више. Очекујемо и оне из Кине. Имали смо и оне са енглеског говорног подручја - навео је Љепојевић.  

Професор Саша Мићин који је и члан редакције „Аргументи“ рекао је да је најновијем издању и интервју са докторицом Јеленом Пономарјевом, која је, између осталог, професорица на Московском државном Универзитету и директорица Института за међународне односе.

- Суштина тог рада се односи на дубљу и детаљну анализу шта је то украјински сукоб, уствари специјална војна операција, као нешто што је у ствари само посљедица неких дешавања и политичких односа од 1945. године па на овамо. Сама ауторка наводи да је историја оно што је било, то се десило и не можемо мијењати, али шта радити убудуће с обзиром да се процеси и даље одвијају - навео је Мићин и додао да је Пономарјева у том тексту понудила и три кључна стуба сваке државе.  

Промоцији је присуствовао и професор Бранимир Куљанин чији је ауторски текст „Крај глобализације и регионализација свијета“ објављен у најновијем издању. Куљанин се у том тексту осврнуо на почетак руске војне операције за разоружање и денацификацију Украјине у фебруару прошле године.

- Тиме  је покренута и борба за ослобођење свијета од западне расисистичке неоколонијалне политике, коју предводе Сједињене Америчке Државе. У настојању да овладају евроазијским срцем свијета - Русијом, користе Украјину у хибридном рату против ње - навео је Куљанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана