Промовисана књигa Јове Тадића у Модричи: Како је Служба кројила наше судбине

ГС
Промовисана књигa Јове Тадића у Модричи: Како је Служба кројила наше судбине

МОДРИЧА - Књига „Заробљеник тајне службе“ аутора Јове Тадића представљена је у Модричи. Како је речено током промоције, књига говори о "једној високопатриотској државној служби", и њеним добро чуваним тајнама.

Према ријечима аутора, књига је написана на бази истинитих догађаја, који су својевремено оставили дубоке трагове.

- Мој циљ је да овом књигом укажем на двије чињенице: да тајне службе постоје и да службу службом чине људи - одабрани, пожртвовани, храбри и одговорни. Својим дјеловањем тајне службе утичу на нашу свакодневницу, а некада су у питању и судбине народа и држава. Акценат је на томе да служба ради са људима и о људима - истакао је Јово Тадић, преноси Радио Модрича.

Рецезенти књиге су професор др Драгомир Кесеровић и професор др Драгомир Вуковић, а о књизи је говорио и модрички књижевник Марко Раулић.

- У књизи се може наћи пуно тога из оперативног рада Службе. Није исто знати методе, средства, одобрења и остало, као наћи се у ситуацији која је непредвидива, а аутор је на један упечатљив и поуздан начин описао како се у таквим ситуацијма сналазио, па некада и извлачила жива глава. У свом писању Јово је остао код својих кључних констатација, без обзира што би оне могле изазвати контроверзе, те је на изузетан начин описао како рад у Служби утиче на приватан живот једног оперативца - рекао је Кесеревић.

Јово Тадић рођен је 1942. године у Новом Граду. Од 1969. године радио је у Министарству унутрашњих послова БиХ на оперативним пословима у Центру службе државне безбједности Добој, деташман Модрича. Године 1970. преузима дужност шефа одјељења Центра, а 1975. је унапријеђен као виши инспектор у контраобавештајном сектору Службе РСУП СР БиХ и касније постаје њен начелник. Од 1982. године шеф је Кабинета републичког секретара за унутрашње послове, а од 1985. замјеник подсекретара за СДБ РСУП СРБиХ, гдје остаје до 1989.године, када се пензионише на сопствени захтјев.

Објавио је и књигу "Од Феникса преко Радуше до београдског водовода" о којој је "Глас" средином прошле године објавио мини-фељтон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана