Промоција пројекта "Засади башту, разиграј машту"

Срна
Промоција пројекта "Засади башту, разиграј машту"

ДОБОЈ - Медицинска школа у Добоју данас је промовисала пројекат своје еколошке секције "Засади башти, разиграј машту", укупног износа 2.200 КМ, које су финансијски подржали Омладинска банка и Фондација "Мозаик".

Пројекат су реализовале ученице трећег разреда занимања фармацеутски техничар Сара Костић, Едина Осмић и Ања Ђукановић, које су данас и демонстрирале експеримент доказивање једињења натријум јодида из предмета фармацеутска хемија.

Костићева је рекла новинарима да су, захаваљујући средствима кабинет хемије опремили новим решоом, напом, радном плочом, штапним миксером.

Преам њеним ријечима, у дворишту је уређена ботаничка башта са културама ланавде и ружмарина, што ће све унапредити извођење практичне наставе из фармацеутске технологије.

Професор стручних предмета Драгана Обрадовић каже да је реализација овог пројекта значајно унапредила извођење практичне наставе код ученика, те да су створене претпостваке да се споји неколико предмета.

Професор хемије и медицинске биохемије Биљана Глигорић каже да је за извођење практичне наставе фармацеутским техничарима потребан још дигестор, стерилизатор и јоноизмјењивач.

Координатор Омладинске банке Милица Павловић рекла је да су реализацију овог пројекта подржали са 1.493 КМ, те да је обавеза школе да обезбиједи још пола тог износа у виду друштвено корисног рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана