Промоција књиге "Дипломатија Хрвоја Вукчића Хрватинића" 23. октобра

М.Л.Р.
Промоција књиге "Дипломатија Хрвоја Вукчића Хрватинића" 23. октобра

БАЊАЛУКА - Научна монографија "Дипломатија Хрвоја Вукчића Хрватинића" професора Аранђела Смиљанића биће представљена 23. октобра у читаоници Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци.

Промоцију која је заказана за 16:30 часова организује Институт за хуманистичке и друштвене науке Филозофског факултета, а о књизи ће уз аутора говорити и професори Александра Костадиновић-Рачић и Борис Бабић.

- Научна монографија „Дипломатија Хрвоја Вукчића Хрватинића“ представља оригиналан истраживачки рад који се односи на дипломатско-политичке теме позног средњег вијека, прије свега из области историје средњовјековне босанске државе. Ова књига је настала као продужетак дугогодишњег истраживачког рада професора Смиљанића који је започет његовом дисертацијом „Дипломатија обласних господара у Босни“, одбрањеном на Филозофском факултету у Бањој Луци 2013. године, а двије године касније објављеној под називом „Људи из сјенке - дипломати обласних господара у Босни“ - навели су из Института.

Издавачи научне монографије су Архив РС и Удружење архивских радника РС, док су рецензенти професори Марко Шуица и Снежана Божанић.

Смиљанић је редовни професор на Катедри за историју Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци. Област његовог ужег научног интересовања је историја средњег вијека са посебним акцентом на дипломатске активности обласних господара. До сада је објавио пет монографија и више десетина научних и стручних радова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана