Промоција часописа "Топола" и књиге "Зашто Јасеновац" у Београду

Срна
Foto: Спомен-подручје Доња Градина

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Издања Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина", осми број часописа "Топола" и друго обједињено издање књиге "Зашто Јасеновац" биће промовисани на 65. Међународном сајму књига у Београду.

Директор ове установе Тања Тулековић рекла је Срни да је термин промоције добијен захваљујући Представништву Републике Српске у Србији, са којим годинама сарађују на различитим пројектима који имају за циљ промоцију и презентацију овог меморијала.

"Топола" је научни часопис Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" који излази једном годишње, а главни циљеви су истраживање шире околине Козарске Дубице, истраживање историје геноцида и ратних злочина на подручју НДХ са фокусом на Концентрациони логор Јасеновац и његово највеће стратиште Доњу Градину.

Главни и одговорни уредник часописа је Тања Тулековић, а чланови редакције су Дејан Мотл, Драган Тркуља, Владан Вуклиш, Дарио Видојковић и Драган Давидовић.

Осми број часописа Топола садржи 11 научних радова аутора из Републике Српске, Србије, Хрватске и Мађарске.

Друго обједињено издање књиге Марка Ручнова "Зашто Јасеновац" је номенклатура зла јасеновачког логорског система са акцентом на биографије усташких злочинаца и злочине које су починили.

Књига је капитално дјело и заслужује посебну пажњу како струке, тако и шире публике.

Издања "Спомен-подручја Доња Градина" биће промовисана на Сајму књига у Београду у уторак, 25. октобра, са почетком у 14.00 часова, на штанду Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана