Промјена времена стигла на Балкан: Снијег забијелио дијелове Хрватске и БиХ

ГС
Промјена времена стигла на Балкан: Снијег забијелио дијелове Хрватске и БиХ

Најављена промјена времена, ниске температуре и снијег стигли су у регију Балкана. Снијег је од јутрос почео падати у Словенији и Хрватској, а сличне временске прилике очекују се током дана и на подручју БиХ.

Снијег је забијелио улице Загреба, али и других градова.

Због снијега, зимски су услови на цестама те је промет забрањен за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама на цестама у Горском котару и сјеверозападној Хрватској.

Хидрометеорошки завод Хрватске објавио је детаљну прогнозу за данас. Снијега ће бити у горју, у средишњој Хрватској те на истоку земље нешто мање. До краја дана у горју се очекује и до пола метра снијега.

Такође, у горској Хрватској могући су олујни удари вјетра и мећаве, преноси Кликс.

Према прогнози времена, становнике Републике српске и ФБиХ у петак очекује промјена времена са сњежним падавинама, а у појединим дијеловима и најобилније падавине до сада ове зиме.

"У петак, 19. јануара, током дана се очекује постепено захлађење са сјевера које ће условити прелазак кише у сусњежицу и снијег. Прије подне захлађење би захватило сјеверна подручја, а у другом дијелу дана би се проширило на већи дио земље. На крајњем југу би се задржала киша", наводи се у прогнози ФХМЗ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана