Произвођачке цијене у септембру више за један одсто

Срна
Произвођачке цијене у септембру више за један одсто

САРАЈЕВО- Произвођачке цијене индустријских производа за укупну индустрију у БиХ у септембру више су за један одсто у односу на претходни мјесец, те за 22,5 одсто у односу на исти мјесец прошле године.

Произвођачке цијене индустријских производа на домаћем тржишту у септембру више су за 0,7 одсто у односу на август, а за 22,2 одсто у односу на исти мјесец лани, подаци су Агенције за статистику БиХ.

На страном тржишту произвођачке цијене индустријских производа у септембру више су за 1,5 одсто у односу на претходни мјесец, те више за 22,8 одсто у односу на исти мјесец 2021. године.

Произвођачке цијене индустријских производа у енергији у септембру више су за 0,3 одсто у односу на август, у интермедијарним производима за један одсто, капиталним производима за 2,5 одсто, трајним производима за 0,6 одсто, а у нетрајним производима за 1,8 одсто.

У септембру ове, у односу на исти мјесец прошле године, произвођачке цијене више су у енергији за 27,4 одсто, интермедијарним производима за 24,9 одсто, капиталним производима за 10,2 одсто, трајним потрошачким добрима за 19,7 одсто, те нетрајним производима за 15,3 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана